Miért alakulnak ki daganatos betegségek?

A daganatos megbetegedések kialakulásának okai

A daganatos megbetegedések kialakulásának oka máig nem teljesen feltérképezett terület. Az igazi nehézséget az jelenti, hogy tényezők együttes hatásáról van itt szó, melyek külső és belső hatások egyaránt lehetnek.

A rák kialakulását külső és belső tényezők, illetve a genetika is jelentősen befolyásolja. A jelenleg ismert tényezők több kategóriába sorolhatók, így: fizikai, biológiai, kémiai, örökletes. Fizikai tényező alatt érjük a különböző sugárzásokat, melyek közül az UV-sugárzás és a radioaktív sugárzás a legfontosabb. Biológiai tényezők közé a tartós gyulladást okozó mikroorganizmusok tartoznak, így a HPV, HIV, Hepatitis. Kémiai rákkeltő tényezők köre jelenleg kb. 1000 vegyületre terjed ki, ezek túlnyomórészét speciális gyártási folyamatokban és az iparban használják, de ebbe a csoportba tartozik például a dohányzás is. Végül, a daganatos betegségek kialakulásában a genetika is közrejátszik, így a hajlam és a családi halmozódás is.

Az elsődleges megelőzés alapjában véve azt jelenti, hogy kerüljük a rákkeltő elemeket, elhagyjuk káros szenvedélyeinket és az egészséges életmódot választjuk.

Keressen fel minket bizalommal és tájékozódjon, milyen jótékony hatással vannak a gyógygombák daganatos betegségek esetén! Tekintse meg termékeinket és válogasson minőségi étrend-kiegészítőink közül!

Hozzászólás

Hozzászólások zárva.